Cara Mudah Turunkan Berat Badan 15 Kg Dalam Sekejap

BeritaFresh - berat badan berlebih memang kerap kali menjadi masalah tak hanya bagi wanita mupun laki-laki. Obestas atau kelebihan berat badan memang cukup mengganggu, tak hanya penampilan sahaja namun aktiviti juga menjadi terhad. Selain itu banyaknya lemak dalam badan juga kurang baik bagi kesihatan kerana boleh berpotensi menjadi pencetus pelbagai penyakit seperti hipertensi, stroke, atau diabetes militus.

Obesitas tak pandang bulu, dia boleh terjadi pada siapa saja dan terutama bagi yang kurang boleh menjaga pola makan dan gaya hidup. Jika sudah terlanjut mempunyai berat badan yang berlebihan, maka satu satunya cara untuk menurunkan berat badan adalah dengan mengatur pola makan, diet, dan olah raga. Disamping itu kita juga boleh mengambil herba pelangsing badan. Sudah banyak yang dijual di pasaran, namun kebanyakan ubat penurun berat badan justru tidak selamat untuk kesihatan. Namun ada juga ramuan alami yang dapat menurunkan berat badan secara cepat, salah satunya adalah ramuan berikut:

Cara membuat ramuan untuk menurunkan berat badan secara cepat
  • Halia merah 10 gram (kira kira 2 ruas jari)
  • 200 cc air hangat
  • Satu sudu makan madu
Cara membuat
  1. Setelah semua bahan siap, masukkan potongan potongan halia yang sudah dicuci, dikupas, dan sedikit digeprek ke dalam air panas.
  2. Tambah dua sudu makan madu aduk hingga rata
  3. Biarkan kira-kira 2 minit agar ekstrak halia boleh larut dalam air
  4. Setelah itu minum air tersebut
Untuk hasil yang cepat disarankan minum air halia madu ini 2 kali dalam sehari, sebelum makan pagi dan malam sebelum tidur. Dalam 2 minggu insyaAllah terlihat hasilnya.

Subscribe to receive free email updates: